fbpx

Boost je energie

Fase 3 toelichting

Boost je energie  

Fase 3 – toelichting

Voor een energieke lifestyle in balans

  • Deze fase bestaat uit in totaal 4 weken 
  • Per week vind je een ander weekmenu
  • Kies uit een van de maar liefst 6 maaltijd combinaties, per week afgewisseld
  • Per dag vind je de maaltijd combinaties
  • Wisselen mag, maar wissel dan een dag voor een dag zodat je altijd voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt
  • Optioneel is het tussendoortje in de avond na het diner, afhankelijk van hoeveel je fysiek werk, sport, beweegt, weeg je zelf af of en welk gerecht je kiest

 

Fase 3 voor vetverlies en opbouw van spiermassa

Als je in korte tijd zichtbare resultaten wilt, is het fase 3 voedingsplan de beste oplossing voor vetverlies en meer spiermassa. Wanneer je het goed volgt, dan zal de eerste week bestaan uit het verminderen van je onnodige watergewicht en vervelende gifstoffen in je lichaam. Elke dag gedurende vier weken zal je ofwel trainen ofwel herstellen van een training. Dat betekent dat een zorgvuldige balans van de macro’s (voedingsstoffen welke je eet), waarbij een snelle koolhydraat een slimme manier is.

Zo help je je lichaam om lichaamsvet te verbranden

Wist je dat het niet eten van koolhydraten na je trainen, je je lichaam helpt om je lichaamsvet als brandstof te gebruiken? Het helpt je lichaam ook om calorieën te verbranden in een relatief hoog tempo na je trainingssessie.

 

Luister naar je lichaam

Dit maaltijdplan bevat ongeveer 1500-1600 calorieën. Als je meer calorieën nodig heeft, kun je je eigen portiegrootte vergroten. Als je minder calorieën wilt, kun je 4-5 maaltijden gebruiken in plaats van de aanbevolen 6. Luister naar je lichaam. Naarmate je je calorie-inname verlaagt, begin je vet te verbranden en worden de resultaten snel zichtbaar.

NB je zou tenminste 1200 calorieën per dag moeten eten voor een optimaal resultaat. Het kan een dag of twee duren om je aan te passen aan deze manier van eten, maar je voelt je uiteindelijk zeker elke dag energieker, voller en lichter!

 

Kom uit je comfort zone en ga meer bewegen

Ik zal eerlijk met je zijn, er komt niets geweldigs als je binnen je comfort zone blijft. Dus het is tijd om jezelf uit te dagen. Houd je van fietsen? Plan dit in je week agenda, maak er tijd voor. Bewegen is goed voor je en in combinatie met het plan voor fase 3 bereik je echt snel resultaat.

 

Eten vanuit gewoontes is het meest moeilijk te veranderen, kijk naar jouw eigen gewoontes

Veel van onze voedselinname komt van wanneer je gewend bent om puur genot te eten, uit verveling, voor de lol. Jezelf losmaken van die gewoontes (koekje bij de koffie, een kaasje bij een glas wijn) is het meest moeilijk, niet de voedselkeuze of hongergevoel want met dit voedingsschema zit je deze 4 weken helemaal goed.

 

Veel succes!

 

Julia