fbpx

Hoe burn out aanpakken

Gezond met stress

Mensen met een burn out komen door langdurige stress uiteindelijk bij fysieke uitputting uit en dan met name een uitgeputte bijnier (je lichaam kan uiteindelijk écht niet meer vooruit ook al zou je zelf wel willen). Hierdoor raakt je volledige hormoonhuishouding in de war en die moet je er bovenop helpen.

Hoe burn out aanpakken

Om je weer fit en uitgerust te gaan voelen en stress/ werkdruk weer op een normale en zelfstandige manier aan te kunnen, kan je jezelf helpen. Je bijnier heeft ondersteuning nodig van bepaalde vitamines en mineralen om echt weer aan te sterken en zelf te kunnen functioneren. Met alleen gezond eten kom je er dan niet, omdat je lichaam door de stress onmiddellijk benodigde voedingsstoffen afbreekt (gezond eten helpt natuurlijk wel!).

Hoe burn out behandelen

Je moet dus extra vitamines nemen die je lichaam in een normale situatie gemakkelijker en effectief uit voeding zou opnemen (maar nu dus niet meer). Wat je nodig hebt is dus een extra optimale concentratie van vitamines om je lichaam te helpen. Alleen rust en veel slapen is niet voldoende.

Het voorschrift van de stichting orthomoleculaire educatie (ortho = correct en moleculair = molecuul), bron cursus Gezond met stress:

Rhodiola rosea: 2-3x dgs 185 mg

Vitamine B5: 1-2x dgs 100-250 mg (zeer belangrijk om te suppleren bij uitputting)

Vitamine B6: 1-2x dgs 50 mg

Zink: 1-2x dgs 15 mg

Magnesium: 1-2x dgs 200 mg (heb je ook nodig om beter te kunnen slapen)

Panax ginseng-extract: 2x dgs 450 mg

Bijnierconcentraat: 1x dgs 150 mg

Bekijk samen met je behandelaar wat het beste voor jou werkt, en check altijd even of dit bij je past. Gebruik je gezonde verstand 🙂

Julia Wiegman

@happyhappyjuliet

Welke hulp bij  burnout

Bovenstaande vitaminen, mineralen, micronutriënten vind je tezamen in de potjes:

‘Stressnorm’ van het merk AOV (dus 2x per dag nemen)

‘817 Panax Ginseng-extract’ van het merk AOV (dus 2x per dag nemen)

‘Adrenacomplex’ van het merk AOV (even kijken hoeveel er in zit om te kijken hoeveel je er moet nemen)

AOV is een merk met natuurlijke voedingssupplementen in de juiste/ kwalitatieve samenstellingen en zijn goed opneembaar door je lichaam (je kunt ook een ander kwalitatief merk nemen zoals ‘RAW’ wat verkrijgbaar is bij de Etos, maar van AOV zit alles compact in een capsule).

Waarom duurt een burn out zo lang

Om te voorkomen dat een burn out onnodig lang duurt, shop je hieronder de voedingssuplementen eenvoudig en snel.

Wat zijn burn out klachten  

Als je deze samenstelling volgens de instructies en aanwijzingen op de potjes gebruikt, voel je je snel een stuk beter. Overigens maak je bij een burn-out juist te weinig ‘cortisol’ aan, een stofje dat je helpt om te reageren op stress en verandering. Het is juist geen éxtra stresshormoon dat door je lijf stroomt, maar te weinig zodat je er niet mee om kunt gaan. Bij tijdelijke stress gaat je cortisolgehalte juist omhoog waardoor je echt in de ‘vluchten of gepakt’ worden stand komt en moet sporten o.i.d. om dit gevoel kwijt te raken.

Kom in actie 

Als jij dit artikel leest, dan hoop ik dat het je goed kan helpen. Met alleen rusten en veel slapen kan een burn out echt ongewenst lang duren….

Wil jij meer energie krijgen door te eten? 

Bekijk dan eens welke cursus bij je past. Deze kan je online vanuit huis volgen terwijl je aan het herstel van je burn out werkt. 

Deze website is bedoeld voor gezonde personen. Ga als u ziek bent en/of medicijnen slikt naar uw huisarts of in overleg met hem naar een arts die gespecialiseerd is op het gebied van voeding, zoals bijvoorbeeld een orthomoleculair arts. De gegevens op deze website zijn geen medisch advies. Deze website is bestemd om uw kennis te vergroten. De inhoud of een onderdeel hiervan is eventueel te bespreken met uw (huis)arts.

Deze site is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Noch de auteurs, noch de uitgever en redactie stellen zich echter aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.