fbpx

Waarom detoxen

Waarom detoxen

WAAROM DETOXEN GOED VOOR JE IS

Iedereen wordt er een keer mee geconfronteerd in zijn of haar leven. Een moment waarop je denkt, oeps ik mag wel wat gezonder leven of meer voor mezelf zorgen. Vaak na een periode van stress, hard werken, een scheiding of een situatie waarin de realiteit en hoe je het voor ogen had in je leven niet meer overeenkomst met elkaar. Als je langere tijd ongezond hebt gegeten of geleefd, dan help je je lichaam weer met een reset door te detoxen.

Waarom detoxen?

Het belangrijkste doel van een detox is om je te ontdoen van gifstoffen die zich in jouw lichaam hebben opgehoopt, bijvoorbeeld door te veel alcoholgebruik, sigaretten, vet voedsel, voedseladditieven, kant-en-klaar eten of bepaalde medicijnen.

Het belangrijkste voordeel van een detox is dat het je spijsverteringssysteem een ​​pauze geeft van zo hard werken om grote maaltijden met veel eiwitten, vetten en koolhydraten te verwerken. Door de opname van licht verteerbare voeding kan jouw lichaam snel werken aan ontgifting en daarna efficiënter werken. Dit betekent dat je tijdens een detox je spijsvertering reinigt, wat zal leiden tot een betere opname van voedingsstoffen achteraf.

Is detoxen voor iedereen?

Over het algemeen zijn alle detox-versies die ik aanbied geschikt voor elke gezonde persoon.

Veilig en verantwoord detoxen

Speciaal voor jou bied ik een 7 dagen detox challenge aan. Alles in dit online programma is om jou een optimale en veilige detox te bieden die je nodig hebt. Volg het in eigen tempo met alle recepten die je thuis kan bereiden. De detox vorm is in de vorm van groente, fruit, granen en soep. Een compleet veganistisch menu. Wil je er meer over lezen? Bekijk dan de programma pagina over detoxen en bekijk daar gratis het menu van dag 1.

Deze website is bedoeld voor gezonde personen. Ga als u ziek bent en/of medicijnen slikt naar uw huisarts of in overleg met hem naar een arts die gespecialiseerd is op het gebied van voeding, zoals bijvoorbeeld een orthomoleculair arts. De gegevens op deze website zijn geen medisch advies. Deze website is bestemd om uw kennis te vergroten. De inhoud of een onderdeel hiervan is eventueel te bespreken met uw (huis)arts.

Deze site is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Noch de auteurs, noch de uitgever en redactie stellen zich echter aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Anderen bekeken ook 

Recept kurkuma thee
Detox thee recepten