fbpx

Mooie huid door verse sapjes Versapers

Voldoende beweging 

Ergens tijdens een druk sportjaar in de tijd dat ik nog bij de Telegraaf Media Groep werkte, kreeg ik plots last van een allergische reactie. Iets waar ik totaal niet op zat te wachten, het was notabene begin 2010 en in dat jaar vonden de Olympische Spelen in Vancouver plaats en het WK voetbal in Zuid-Afrika. Als project manager voor het sportjaar lag er veel op mijn bordje op werk en uit de running pastte in mijn ogen niet in het plaatje van 2014. 

Omdat ik niet alleen op adviezen van de dokter af wilde gaan en puur de tips om de allergie met hormoonzalf onder controle te krijgen. Bedacht ik dat ik met de juiste voeding misschien ook effect zou hebben. Watvoor effect wist ik toen nog niet. Ik sportte al veel, at best gezond (althans dat dacht ik), maar in korte tijd las ik urenlang boeken en magazines over eten eten en nog eens eten.

Het begon met boodschappen bij Ekoplaza

Ook de biologische producten kregen mijn interesse en ik verdubbelde ongeveer mijn boodschappenbudget door te switchen van de Albert Heijn naar Ekoplaza. Eenmaal in dat paradijs aangekomen van ‘gezonde’ artikelen, ontdekte ik meer over de toevoegingen in producten die gezond leken maar waar bijvoorbeeld toch veel suikers aan waren toegevoegd, maar dan een andere naam kregen op het etiket. 

Dagelijks meer groentes 

Om elke dag mijn dosis gezonde groentes te verhogen, ontdekte ik de groentesapjes. Waar ik eerst mijn ochtenden startte met een smoothie vol fruit(suikers) ging ik over op een gezonde versie: vaak met komkommer, bleekselderij, wortel, appel, gember en citroen, dat laatste om de smaak te neutraliseren. Wat een feest. Eerlijk is eerlijk, in het begin was het even wennen, maar de spiegel motiveerde mij om door te blijven gaan. Elke week zag mijn huid er mooier uit en de allergische reactie was allang verleden tijd. 

Waarom Versapers? 

Na lang onderzoek heb ik de voor- en nadelen van verschillende merken onder elkaar gezet. Uiteindelijk sprak de missie en visie van de ondernemers achter Versapers mij het meest aan. Ik had ze ook een keer live ontmoet tijdens een van de Amber Alberda workshops die ik volgde over voeding. Door het slowjuicen en het speciale langzame perssysteem blijven de vitamines en voedzame stofjes in tact. Je wil natuurlijk niet alles kapot draaien…

Shift in eetpatroon boek Amber Alberda

De eerste keer dat ik mijn eetpatroon rigoureus omgooide was na het lezen van het eerste boek van Amber Alberda. Zij beschreef in begrijpbaar Nederlands waarom en hoe voeding werkt in je lichaam. Echt een aanrader, als je voor het eerst interesse hebt in veranderingen in je eetpatroon. Boek: Eet jezelf mooi, slank & gelukkig van Amber Alberda

 

Stralende huid na groentesapjes 

De combinatie van de Versapers en de tips van Amber Alberda zorgde ervoor dat binnen een half jaar mijn streefgewicht bereikte en mijn huid straalde. Oke, daar aan toegevoegd, dagelijks nam ik 1 of twee extra pauzes in mijn ritme. Eentje tijdens de lunch, dan verkoos ik een wandeling in de buitenlucht voor de lange lunchtafel gesprekken in een te drukke bedrijfskantine. En als ik thuis kwam, dan zette ik mijn tas in de hoek van de kamer, deed mijn schoenen uit en liep de trap omhoog richting mijn slaapkamer. Daar kroop ik 5-10 minuten onder de dekens om even niets te doen. Zes maanden later en het WK voetbal was in volle gang, samen met relaties van De Telegraaf gingen we op business trip naar Zuid-Afrika. Die reis heb ik alleen maar vragen gekregen over hoe ik er zo gezond en stralend uitzag… 

 

Tip goede slowjuicer Versapers

Mijn eerste slowjuicer was de Versapers 3G titanium in het zilver. Een rib uit mijn lijf destijds, maar elke euro waard. Hij doet het nog steeds goed en ik heb hem echt heel vaak gebruikt. Nu al zo’n OMG 10 jaar dus, oeps ;( hahahaha Intussen zie ik dat er een nieuwere versie op de markt is gekomen, de 4G versie. Hieronder vind je de linkjes, dan kan je deze vergelijken. Ik hoor graag wat je ervan vindt en of je vragen hebt. Ik beantwoord ze met alle liefde. Bekijk hier mijn favoriete aankoop van Versapers de 3G editie. Of bekijk hier de nieuwste slowjuicer Versapers 4G.  

Of de allernieuwste Versapers, 5G.

Deze website is bedoeld voor gezonde personen. Ga als u ziek bent en/of medicijnen slikt naar uw huisarts of in overleg met hem naar een arts die gespecialiseerd is op het gebied van voeding, zoals bijvoorbeeld een orthomoleculair arts. De gegevens op deze website zijn geen medisch advies. Deze website is bestemd om uw kennis te vergroten. De inhoud of een onderdeel hiervan is eventueel te bespreken met uw (huis)arts.

Deze site is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Noch de auteurs, noch de uitgever en redactie stellen zich echter aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.