fbpx

Energieke start van jouw voorjaar

Druk, druk, druk

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat alles druk is, werk is druk, vrije tijd is druk, aan opruimen komen we niet toe, maar troep in huis geeft ook stress en dat is ook weer druk.

Het is al snel weer 21 maart, de start van het voorjaar en een goed moment om nu al orde op zaken te stellen.  Waarom is de lente zo leuk? Het weer wordt beter, de terrassen gaan open, het is langer licht, alles komt tot bloei in de tuin, veel mensen voelen zich een stuk energieker. Eigenlijk is de lente een bron voor nieuwe energie.

Voel je energiek

We proberen allemaal om maximaal te genieten van het voorjaar en kijken uit naar een opgewekt gevoel. Niemand wil nog langer in de regen van de afgelopen weken zitten. Om je echt energiek te voelen, kan JIJ nog een paar stappen extra zetten.

Begin je lente met een frisse start

Deze acties helpen je voor een energiek gevoel en frisse start van het voorjaar:

Grote schoonmaak in en om je huis

  • Opruimen van je huis met de opruim methode van Marie Kondo of bekijk haar video’s om op te ruimen
  • Ga vaker naar buiten, elke dag minimaal een half uur wandelen is heerlijk, maak er een gewoonte van en doe het tijdens je lunchpauze.
  • Besteed minder tijd op je scherm, beperk vooral in de avond je uren op je telefoon, tablet, laptop of voor de tv
  • Een half uur eerder naar bed werkt goed om je slaap kwaliteit te bevorderen
  • Last but not least, de grote schoonmaak in je lichaam, jouw eigen huis. Eet gezonder, kook vaker zelf in plaats van kant-en-klaar, minder suiker…

 

Grote schoonmaak van je lichaam

Om te laten zien dat gezond eten NIET veel tijd hoeft te kosten, heb ik voor jou een proefdag met een gezond menu ontwikkeld.

De recepten:

  • Zijn gewoon bij jou in de supermarkt verkrijgbaar
  • Hebben maximaal 25 minuten bereidingstijd
  • Het hele gezin zal ervan smullen
  • Zijn samengesteld door een voedingsexpert zodat jij eet in de juiste verhoudingen
  • Met de goede combinaties op je bord en op een dag

 

Effectieve methode

Ben jij benieuwd welke methode goed werkt om een schoonmaak van je lichaam te doen? Kijk dan even op deze pagina, daar vind je talloze beoordelingen van vorige deelnemers. Of download op deze website jouw eerste 5 gezonde gerechten voor meer energie.

 

Ga je straks ook opruimen?

Veel succes!

Deze website is bedoeld voor gezonde personen. Ga als u ziek bent en/of medicijnen slikt naar uw huisarts of in overleg met hem naar een arts die gespecialiseerd is op het gebied van voeding, zoals bijvoorbeeld een orthomoleculair arts. De gegevens op deze website zijn geen medisch advies. Deze website is bestemd om uw kennis te vergroten. De inhoud of een onderdeel hiervan is eventueel te bespreken met uw (huis)arts.

Deze site is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Noch de auteurs, noch de uitgever en redactie stellen zich echter aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.