fbpx

Bewegen is goed voor je om deze redenen

Voldoende beweging 

Onze voorouders hadden voldoende beweging, denk maar eens aan de holbewoners. Als ze niet achter hun lunch aanrenden, moesten ze misschien wegrennen voor gevaar. Tegenwoordig ziet je moderne leven er heel anders uit en kom je moeilijker in bewegen. Waarom zou je ook? Boodschappen kan je online bestellen en thuis laten bezorgen. Veel beroepen zijn de hele dag verbonden aan werken vanachter je computer. Je lichaam draait nog wel op die oude programma’s uit de oertijd. En als je regelmatig beweegt, dan word je daarvoor beloond. Ben je ontevreden met de shape van je lichaam? Dat is echt je eigen resultaat van hoe je je dag indeelt en hoe je lichaamshouding door de dag heen is, in combinatie met hoeveel je beweegt. Wanneer je in dezelfde houding blijft, dan past je lichaam zich aan naar die houding… Bewegen is naast dat het goed is voor je lijf, ook een van de beste remedies tegen stress. Lees hieronder verder over de andere redenen. 

Beweeg en zweet meer

Je lichaam is zo ingericht dat het zichzelf kan detoxen, je primaire organen lever en nieren doen dit. Soms lukt het niet om alle afvalstoffen te verwerken omdat de hoeveelheid te groot is. Door meer te zweten, help je je lichaam om gif- en afvalstoffen af te voeren.

Zo help je je lichaam

Wat je kan doen om je organen te helpen met detoxen, is om de gifstoffen uit te zweten. Bijvoorbeeld door te sporten of in de sauna. Door meer te zweten, help je je lichaam om gif- en afvalstoffen af te voeren. Zo geef je je lichaam dus een zetje in de goede richting.

Je wilt geen gifstoffen opslaan

De gifstoffen die je lichaam namelijk niet kunnen verlaten, worden opgeslagen in je vet. Je kan een detox dus boosten en stimuleren via zweet. Vet is energie wat wordt opgeslagen en eigenlijk een afvalbak voor gifstoffen. Als het vet overbelast raakt en je veel gifstoffen opneemt, dan kan je dat merken aan problemen zoals het langzamer worden van je metabolisme, bloedcirculatie issues en huidproblemen. Zweten is belangrijk want je wilt geen gifstoffen opslaan in je vet.

Via je huid zweet je het eruit

Onderzoek toont aan dat zware metalen in het zweet aanwezig zijn na een training of sauna. Net zoals je gifstoffen dus via je huid kunt opnemen, kan je ze ook via je huid afvoeren door zweet. Dit is slechts één reden waarom sporten belangrijk is en je tijdens een training sessie zoveel mogelijk moet zweten.

 

Bewegen is dus goed voor je

Ben je al actief in de sportschool of ben je vaak buiten? Wat vind je leuk? Je hebt zo vast je eigen voorkeuren. Het beste is om dagelijks te kiezen voor minimaal een half uur beweging. Liefst verspreid ook door de dag.

 

Weinig tijd? Doe het stap voor stap

Als je weinig tijd hebt, pak dan in ieder geval altijd de trap en kijk of je ergens op de dag een korte wandeling kan maken. Of pak eens wat vaker de fiets!

Deze website is bedoeld voor gezonde personen. Ga als u ziek bent en/of medicijnen slikt naar uw huisarts of in overleg met hem naar een arts die gespecialiseerd is op het gebied van voeding, zoals bijvoorbeeld een orthomoleculair arts. De gegevens op deze website zijn geen medisch advies. Deze website is bestemd om uw kennis te vergroten. De inhoud of een onderdeel hiervan is eventueel te bespreken met uw (huis)arts.

Deze site is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Noch de auteurs, noch de uitgever en redactie stellen zich echter aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.