fbpx

Download stappenplan voor meer energie

Wil jij ook meer energie in je leven?

Herkenbaar? Je hebt een druk bestaan, werk en prive. En je verdeeld de hele week aandacht over je werk, familie, vrienden en als er dan tijd over is, dan kom je wel eens toe aan bewegen. Je weet dat zorgen voor jezelf en je lichaam belangrijk is en kan wel wat balans vinden met al die drukke verplichtingen.

Take care 

Rust is belangrijk. Een moment voor jezelf creëren waarbij je je even onttrekt aan de moetjes en to do’s van je werk, familie, vrienden en sociaal leven doet jou echt goed. Zodat jij ontspant of simpelweg eens toekomt aan het lezen van een boek, fietsen, wandelen, hardlopen.

Doen waar je blij van wordt

In je dagelijks leven vliegt de tijd voorbij. Even knipperen met je ogen en dan is er weer een jaar omgevlogen. Als je een energiek leven wilt, kom je er niet onderuit: kies meer voor doen van wat JIJ echt leuk vindt. Nou ja, je moet niets natuurlijk, maar je laat wel wat kansen liggen als je het niet doet.

“Ik voel me fitter, heb beduidend meer energie. De spiegel bevestigd mijn goede gevoel want ik zie er ook vitaler uit. Door de tips en ondersteunende mailtjes kost het bereiden van de gerechten ook helemaal geen moeite. Ik neem nu de tijd om verse dingen te bereiden en mee te nemen naar mijn werk. Ik drink veel water, ik voel me goed!!

Ik ben dankbaar voor veel meer dingen dan voorheen. Ik zie in waarom het belangrijk is goed voor mezelf te zorgen. Ik vind verse gerechten bereiden geen ‘gedoe’ meer. Ik merk dat ik ben afgevallen (2,2 kg) en mijn uniform zakt af! Ik mis koffie en brood geen moment en ik merk dat ik over een drempel heen ben qua gezond eten. Het heeft me ontzettend goed gedaan. Ik heb de hele week thuis met veel energie beleefd en me heel fit en happy gevoeld!”

Marjolein (35 jaar)

werkzaam bij ABN AMRO, deelneemster Boost je energie e-cursus

En wat jou gelukkig maakt

En dat betekent ook dat je maandelijks en liefst wekelijks of zelfs dagelijks meer dingen doet waar jij echt energie van krijgt. Doe wat jou gelukkig maakt. Kies voor leuke dingen, waar je hart een sprongetje van maakt. Je hebt tenslotte maar 1 leven, zo zonde als je die laat opslokken door dingen die je onbewust doet.

 

Je werkt hard, staat voor anderen klaar en zorgt goed voor ze

Je hebt zo ongeveer jaren gedaan om hier te komen. Op dit punt in je leven. Voordat je verder scrolt. Je mag genieten. Echt. Het wordt tijd voor jezelf. Hmmm, ik hoor je denken. Dit is vast veel werk en je vindt het moeilijk om te verzinnen waar jij blij van wordt.

Toch?

 

Waarom is leefstijl belangrijk?

Voordat je het weet ben je de hele week veel te veel tijd aan het besteden van dingen die je altijd al deed. Zonder echt stil te staan bij de vraag: past dit bij mij en voegt dit iets toe? Krijg ik er energie van? Voor jou dan!

 

Voor jezelf zorgen is belangrijk, dat weet je

Wat mij betreft, is er een heel groot verschil tussen je week invullen met dingen die ‘moeten’ en dingen die kloppen voor jou. Om bij te dragen aan je gevoel van geluk. Om ervoor te zorgen dat je meer energie krijgt. Omdat je iets aan jezelf geeft. Want, oja voor jezelf zorgen is belangrijk.

Simpele oefening om te doen waar je blij van wordt

De kunst is om een lijst te maken, passend bij jou, wie je echt bent, en dat vaker te doen. Het zorgt er niet alleen voor dat je makkelijker nee zegt tegen dingen waar je eigenlijk toch al geen zin in had, maar ook krijg je helder waar je blij van wordt.

 

Stap voor stap werkt beter dan rigoureus

Geef het een kans. Ik kan je verzekeren dat het werkt, ja ook bij jou. Inmiddels heb ik talloze mensen als jij geholpen met het vinden van die dingen waar zij echt blij van worden. Zodat je je weer energiek voelt. Met een stukje bewustwording, op een manier dat past bij jou. In jouw leven. Nee je hoeft niet alles anders te doen, maar er even bij stilstaan is wel handig.

 

Stappenplan voor meer energie

In deze blog vind je een stappenplan voor meer energie en doen waar je blij van wordt. De oefeningen zorgen ervoor dat jij een van de sleutels vindt voor meer energie in je leven. Ook als je het op dit moment totaal niet weet. Klaar voor energie in je leven? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is het meer energie e-book speciaal voor jou gemaakt.