fbpx

Zo wapen je jouw immuunsysteem tegen corona

Versterk je immuunsysteem

COVID19 is vele malen besmetterlijker dan de griep. Jij kan nu zelf handelen en verstrekkende gevolgen beperken. Hoe? Door je immuunsysteem te versterken.  Stress vermijden is een hele belangrijke, dus bewaar liever je rust. Daarnaast kan je met voeding je lichaam een handje helpen. Ben jij bijvoorbeeld al bekend met kurkuma? 

Wat kurkuma vooral gunstig voor je gezondheid maakt, is het actieve ingrediënt curcumine. Curcumine staat algemeen bekend om zijn ontstekingsremmende en antioxiderende effecten op je lichaam. Veel studies leveren nu wetenschappelijk bewijs over wat de Indianen al jaren weten en prediken. Wil jij op korte termijn je weerstand boosten? Voeg kurkuma dan toe aan je eetpatroon.

Antioxidant

Kurkuma heeft een antibacteriële werking en heeft bewezen de vorming van bacteriën in open wonden te verminderen. Bovendien voorkomt het vanwege zijn functie als antioxidant dat vrije radicalen de cellen in jouw lichaam beschadigen. Dit kan tal van dingen in je gezondheid verbeteren, van je huid, geheugen, hart en nog veel meer.

Kurkuma heeft de afgelopen jaren echt de top van de lijst van natuurlijke immuunsysteemboosters gehaald. Naast het gebruik in voedsel, wordt de wortel al duizenden jaren als medicijn gebruikt in India.

Julia Wiegman

@happyhappyjuliet

Anti-onstekende werking

Een ontsteking is onze eigen natuurlijke medische reactie op ontdekte schadelijke schade in je lichaam. Zonder dit zou je lichaam niet kunnen genezen van wonden en infecties. Ontstekingsremmende bronnen werken als een aanjager voor de eigen ontstekingsreactie van het lichaam en worden gebruikt als een algemeen medicijn voor veel chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, kanker, alzheimer enz.

Van curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma, is aangetoond dat het al dan niet hetzelfde, maar zelfs een betere effectiviteit heeft in vergelijking tot sommige kunstmatig geproduceerde ontstekingsremmende medicijnen.

Zo kan je deze wonder wortel in je voedingspatroon toevoegen

Kurkuma wordt meestal gebruikt in gemalen vorm. Het heeft een diep gele kleur en een milde smaak en kan daarom in bijna alles worden gebruikt. Kleur je rijst of brood ermee of doe het in je ontbijtsmoothie. Als je het in je maaltijden gebruikt, krijg je gemakkelijk de juiste hoeveelheid binnen, zonder dag je je dagelijkse routine hoeft te veranderen.

Erken de positieve werking van kurkuma

Wetende dat kurkuma zo’n positieve werking heeft, kan ik je een paar recepten aanbevelen. De eerste is, een theelepel kurkuma door je thee, drink het met heet water, gember, zwarte peper (vers gemalen) en een schijfje citroen. Waarom zwarte peper vraag je je nu misschien af? Piperine is een stof die voorkomt in peper en verbetert de opname van curcumine met 2000%.

Deze website is bedoeld voor gezonde personen. Ga als u ziek bent en/of medicijnen slikt naar uw huisarts of in overleg met hem naar een arts die gespecialiseerd is op het gebied van voeding, zoals bijvoorbeeld een orthomoleculair arts. De gegevens op deze website zijn geen medisch advies. Deze website is bestemd om uw kennis te vergroten. De inhoud of een onderdeel hiervan is eventueel te bespreken met uw (huis)arts.

Deze site is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Noch de auteurs, noch de uitgever en redactie stellen zich echter aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Anderen bekeken ook 

Recept kurkuma thee
Detox thee recepten